fbpx

Hoe selecteren wij mensen?

Hoe selecteren wij onze kandidaten voor opdrachten?

Wij vinden het belangrijk dat er een goede match is tussen de student en de opdrachtgever. Daarom hanteert MediMaat een recruitmentproces dat per opdracht doorlopen wordt. Hieronder zie je hoe dat proces in z’n werk gaat.

  1. Campagne uitzetten

Nadat de wensen vanuit de klant bekend zijn gaat MediMaat op zoek naar de student(en) met het juiste functieprofiel. Dit doen wij door ons huidige netwerk van medisch studenten (>500) aan te boren. Daarnaast zet MediMaat campagnes uit op online kanalen om de juiste match te vinden. Vaak hebben we binnen één dag al meerdere matches gevonden.

  1. Selectieprocedure

Uit de binnengekomen sollicitaties maakt MediMaat een selectie van de kandidaten die in eerste instantie aan de criteria voldoen. De criteria verschillen per opdracht, maar hierbij kun je denken aan studie, studiejaar, beschikbaarheid, flexibiliteit en werkervaring. Deze studenten worden uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. 

  1. Kennismakingsgesprek

In het eerste gesprek leren we de student kennen. We stellen de juiste vragen om erachter te komen waar zijn of haar kwaliteiten liggen. Zo weten we snel of de student een juiste fit is voor de opdrachtgever.

  1. Voordragen bij klant

Als wij de juiste kandidaat hebben gevonden dragen we deze voor bij de klant. De klant bepaalt zelf of zij nog een sollicitatiegesprek wil inplannen met de student. 

  1. Alle partijen enthousiast?

Dan maakt MediMaat de contracten in orde. Wij begeleiden de student gedurende de gehele periode dat hij/zij wordt ingezet en hebben wekelijks contact. We checken altijd even hoe de eerste werkdag is gegaan en of de student ergens vragen over heeft of tegenaan loopt. 

Daarnaast hebben wij natuurlijk contact met de klant. Voor sommige opdrachtgevers is het fijn als wij ook de planning uit handen nemen of andere extra ondersteuning bieden. En uiteraard zijn we altijd bereikbaar voor eventuele vragen. 

Wil jij ook een student van MediMaat in dienst nemen? Dat kan! Neem hier contact met ons op. Dan plannen we een kennismakingsgesprek in.

Wil jij graag werken bij ons?

Neem contact met ons op en wij kijken samen met jou wat voor bijbaan bij jou past.

Sluiten

link delen

Link kopiëren naar klembord