fbpx

Hoe zorg je dat al je drukke zorgmedewerkers leren omgaan met digitale tools?

De digitalisering van de zorg gaat razend snel.

Maar hoe zorg je ervoor dat al je drukke zorgmedewerkers meegaan met de digitalisering?  Dit nieuwe ‘hybride’ werken is immers niet voor iedereen makkelijk. 

Om deze vraag te beantwoorden sprak MediMaat met Viktoria Lazic, teammanager bij Cordaan. Cordaan is een organisatie die zich richt op mensen -jong en oud- die korte of lange tijd verpleging, verzorging, begeleiding of ondersteuning nodig hebben.

Viktoria over de digitalisering

Cordaan en MediMaat werken al vier jaar succesvol samen. Één van de eerste klussen kan Viktoria nog goed herinneren: ‘’We draaide een pilot waarin onze thuiszorgmedewerkers alle medicatie voortaan digitaal moesten aftekenen in een app. Ook werden dubbele medicatiecontroles voortaan op afstand gedaan. MediMaat heeft trainingen gegeven over deze app en nam deze dubbele controles voor haar rekening. Zo konden we snel van start zonder de zorgmedewerkers al te veel te belasten”. 

‘’Onze zorgverleners verschillen namelijk niet alleen in leeftijd, maar ook in kennis van digitale systemen’, vervolgt Lazic.

MediMaten zijn medische studenten en behendige projectmanagers die zijn opgegroeid in het digitale tijdperk. Kennis en begrip van medische en digitale zaken is op hoog niveau.
‘’Door hun medische achtergrond begrijpen ze het nut van dergelijke pilots en wat hun werk betekent in het zorgproces. Het resulteert in minder kostbare administratieve tijd van de zorgverlener en meer fysieke tijd vóór de patiënt’, aldus Lazic. “Daarbij zien wij niet altijd waar een proces mis gaat als het mis gaat. Door de MediMaat in de wijk te plaatsen kunnen ze direct terugkoppelen als er haperingen in de implementatie plaatsvinden”.

Lazic: ‘’MediMaten zijn vlot en zelfstandig. Ik hoef ze niet vaak iets uit te leggen en ik ben snel geholpen. Ze komen vaak zelf met suggesties en initiatieven. Dit zorgt voor ‘quick wins’ voor Cordaan zodat wij zelf ook sneller kunnen doorgaan.  

MediMaat x Cordaan

Al vier jaar lang hebben Cordaan en MediMaat een succesvolle samenwerking.
Wij zijn benieuwd of Viktoria daar hetzelfde over denkt.

‘’Absoluut! Het een-op-een contact met MediMaat loopt professioneel en laagdrempelig. Een gesprek begint met persoonlijke aandacht: ‘’Hey, hoe gaat het ermee. Kunnen we iets voor je regelen?’’. Er wordt meegedacht in oplossingen en als ik iemand nodig heb bij Cordaan ligt de drempel laag om snel contact op te nemen met MediMaat.’’

Als MediMaat zijn we trots op deze samenwerking. Niet alleen omdat Victoria blij is met de samenwerking, maar ook omdat we met meerdere succesvolle implementaties hebben ondersteund. Op naar nog meer mooie projecten!

MediMaat levert met een landelijke poule van getalenteerde en gemotiveerde medische studenten flexibel personeel voor verschillende opdrachtgevers in de wereld van e-Health, zorg-ICT en -administratie. Kan jouw organisatie zulke toppers gebruiken? Neem dan snel contact met ons op via info@medimaat.nl of laat je gegevens hier achter. 

Benieuwd naar andere projecten die wij gedaan hebben? Klik dan hier!

 

Zet MediMaat in voor een project!

Personeelstekort? Hulp nodig bij de implementatie van zorgtechnologie? Wij denken graag mee om uw verder te helpen. Neem vrijblijvend contact op

Sluiten

link delen

Link kopiëren naar klembord