fbpx

Hoeveel kan ik verdienen tijdens mijn geneeskunde studie?

Hoeveel kan ik verdienen tijdens mijn geneeskunde studie?

Studieboeken, je eerste stethoscoop, drankjes in het weekend.. Het kost allemaal nogal wat en het geld groeit je niet op de rug. Logisch dat jij je afvraagt hoeveel je als geneeskunde student kan bijverdienen. Wij vertellen je er meer over! 

verdienen tijdens je studie

 

Takenpakket Het salaris van een geneeskundestudent is sterk afhankelijk van je takenpakket en werkgever. Zo ben je al gauw gebonden aan een CAO als je aan de slag gaat in een ziekenhuis of VVT-instelling. Dan word je ingeschaald op basis van de functie en jouw kennis en ervaring. Er valt dan vaak weinig tot niet te onderhandelen. Ga je aan de slag voor een IT-bedrijf dat e-Health solutions ontwikkelt? Dan valt je salaris misschien hoger uit dan die van je medestudent. 

Een geneeskunde student kan gemiddeld rekenen op een uurloon van €10,80-14,70 per uur. Dit kan echter flink oplopen bij bepaalde opdrachtgevers. Bij MediMaat zit je al snel boven dit gemiddelde. Op die manier is die zomervakantie natuurlijk zo bij elkaar gespaard!

verdienen

Als we kijken naar de mediaan, m.a.w. het vaakst voorkomende salaris, is dat voor MediMaat zo’n €15. De meeste studenten werken zo’n 16 uur per week. Dan kom je uit op een bruto salaris van ca. €960 per maand. Dat is een mooi bedrag waarmee je ook nog wat opzij kan zetten voor onverwachte uitgaven. Volgens het Nibud verdient de gemiddelde student namelijk zo’n €400 bij op maandelijkse basis. 

Ben je benieuwd wat je bij ons gaat verdienen? Neem hier contact met ons op. We vertellen je graag meer over onze openstaande vacatures. 

Wist je dat als je deze zomer begint, je een startbonus van €200,- krijgt bovenop je salaris?* Bekijk hier onze zomerpagina. 

 

Wil jij graag werken bij ons?

Neem contact met ons op en wij kijken samen met jou wat voor bijbaan bij jou past.

Sluiten

link delen

Link kopiëren naar klembord