fbpx

5 redenen waarom studenten aannemen een goed idee is

Waarom studenten aannemen een goed idee is?

Sommige bedrijven en instellingen zijn huiverig als het aankomt op het aannemen van studenten. Ze zouden te weinig kennis en ervaring hebben, en het kost te veel tijd om ze in te werken. Hoewel studenten inderdaad nog niet de jaren aan werkervaring op zak hebben, zijn er 5 veel belangrijkere redenen waarom je ze juist wél in moet zetten. 

Studenten MediMaat

MediMaat Anne-Sophia aan het werk voor een super interessant artificial intelligence-project

 

1. Frisse en innovatieve blik

Jong talent wordt nog niet geremd door gewoontes. Een groot voordeel hiervan is dat studenten vaak out of the box denken en barsten van creatieve, innovatieve ideeën. Ze geven je een nieuwe kijk op diepgewortelde problemen en processen en vormen zo een waardevolle aanvulling op je vaste personeel.

2. Productief en performance-driven

Studenten zijn ambitieus en willen daardoor graag het maximale uit hun baan halen. Hierdoor zijn ze prestatiegericht en productief: dikke plus voor jouw organisatie! 

3. Leergierig 

Geld is belangrijk voor studenten, maar de student van nu wil vooral bijleren, ervaring opdoen en verschil maken. Deze groep bevindt zich in een omgeving waar informatieopname en probleemoplossing dagelijkse kost zijn. Hierdoor kunnen ze in korte tijd veel nieuwe informatie opnemen, verwerken en in de praktijk brengen. 

4. Digivaardig

De studenten van vandaag zijn opgegroeid in het digitale tijdperk. Ze weten van nature om te gaan met vrijwel alles wat digitaal is en maken nieuwe technologische tools snel eigen. Daarom weten ze digitale tools die in de zorg nodig zijn snel toe te passen. Ook zijn ze goed in het overbrengen van hun kennis en vaardigheden op medewerkers die minder vaardig zijn in het werken met technologische innovaties.

5. Kosteneffectief

Beperkte potjes, strenge budgetten, ga zo maar door. Vaak wil je als organisatie veel doen, maar heb je niet altijd de financiële ruimte om dit te bewerkstelligen. Nog een reden om een student in dienst te nemen. Los van alle kwaliteiten hierboven zijn studenten vaak ook nog eens stukken goedkoper dan de gemiddelde collega met jarenlange ervaring. Moeten we nog doorgaan?

MediMaat levert met een landelijke poule van getalenteerde en gemotiveerde medische studenten flexibel personeel voor verschillende opdrachtgevers in de wereld van e-Health, zorg-ICT en -administratie. Kan jouw organisatie zulke toppers gebruiken? Neem dan snel contact met ons op via info@medimaat.nl of laat je gegevens hier achter. 

Benieuwd wat anderen voor ons vinden? Klik hier en lees het verhaal van Viktoria Lazic, teammanager bij Cordaan

Zet MediMaat in voor een project!

Personeelstekort? Hulp nodig bij de implementatie van zorgtechnologie? Wij denken graag mee om uw verder te helpen. Neem vrijblijvend contact op

Sluiten

link delen

Link kopiëren naar klembord