De MediMaat: Myrthe over het nuttig besteden van je wachttijd

Wat doe je als je een half jaar wachttijd hebt, voordat je aan je co-schappen kan beginnen? Precies ja, werken bij MediMaat! Dat is ook wat Myrthe van der Schoot, een 24-jarige geneeskundestudent uit Amsterdam, dacht. Sinds september is ze werkzaam bij verschillende projecten van MediMaat. We vroegen haar over de uitdagingen die ze is tegenkomen en de lessen die ze hieruit heeft gehaald. 


“Het leukste aan het werken bij MediMaat vond ik de veelzijdigheid. Door de vele verschillende projecten kom je met veel aspecten van de zorg en alles daaromheen in aanraking. Zo heb ik bijvoorbeeld gewerkt aan een project waarbij we mensen hebben gescreend op atriumfibrilleren door het gebruik van de AliveCor Kardia Mobile. Maar ook heb ik trainingen gegeven aan thuiszorgmedewerkers over het gebruik van een nieuwe E-health applicatie voor medicatieregistratie. Op dit moment werk ik op de klantenservice van een grote zorginstelling in Amsterdam, waarbij ik alle vragen rondom deze nieuwe applicatie beantwoord. Dit varieert van praktische vragen beantwoorden per mail tot mensen inhoudelijk helpen met het gebruik van de app. De grootste uitdaging hierin vind ik om de implementatie van een nieuw systeem zo soepel mogelijk te laten verlopen. Ik merk nu pas hoe lastig dit is, omdat er zoveel verschillende partijen bij zijn betrokken. Niet alleen de thuiszorg, maar ook apothekers, de organisatie van zorginstellingen en natuurlijk de cliënten. Samenwerking tussen al deze partijen is cruciaal om de implementatie van zo’n nieuwe applicatie te laten slagen.  

Naast de veelzijdigheid van MediMaat, is het een heel leuk en jong bedrijf. Ik denk dat hun grootste kracht ligt in professioneel zijn naar de klant en tegelijkertijd heel makkelijk te benaderen voor de studenten die bij hen werken. Er wordt per project heel goed gekeken naar wat er op dat moment nodig is, en welke studenten hiervoor geschikt zijn. 

Wat ik het afgelopen half jaar heb geleerd en meeneem in de rest van mijn studie is het besef dat zorg veel meer omvat dan geneeskunde alleen. Het gaat verder dan arts en patiënt: om alles goed te laten verlopen zijn allerlei systemen en organisaties op de achtergrond actief. Dit is iets wat we niet altijd bij geneeskunde leren. Werken bij MediMaat heeft me een veel bredere blik op de zorg gegeven, en ik denk dat dit onwijs waardevol is voor de rest van mijn studie.” 


Wil jij ook aan de slag als MediMaat? Neem een kijkje op onze vacaturepagina of stuur direct een mailtje naar: info@medimaat.nl


120 keer bekeken
  • LinkedIn - grijze cirkel
  • Facebook - grijze cirkel
  • Instagram - grijze cirkel

MediMaat BV

Science Park 608 - kantoor K07

1098 XH Amsterdam

020-2440979

info@medimaat.nl