• Padmini

De MediMaat: Jelle de Jongh over TV's installeren in een verpleeghuisWie ben je, wat doe je en wat is je ambitie:

Mijn naam is Jelle de Jongh en ik ben een 3e jaars geneeskundestudent in Amsterdam. Afgelopen jaar heb in aan de Nyenrode Business Universiteit een minor Leadership & Management met focus op de gezondheidszorg gevolgd. Ik heb dit altijd een erg interessant aspect van geneeskunde en de gezondheidszorg gevonden en hoop dan ook dat ik later als arts deze kennis in kan zetten om patiëntenzorg beter te organiseren. Goede patiëntenzorg gaat immers verder dan de spreekkamer. 


Kun je wat vertellen over deze opdracht?

Een aantal verzorgingstehuizen in Amsterdam stapten over van analoge naar digitale televisie. Dit betekende dat elke televisie van elke bewoner opnieuw ingesteld diende te worden. Voor patiënten erg complex, maar voor ons als studenten natuurlijk een makkie! Het moet wel met aandacht gebeuren aangezien je niet zomaar bij iemand thuis komt, maar bij iemand met een zorgbehoefte. Aangezien we heel veel installaties in korte tijd moesten doen zijn we met een team van 10 studenten aan de slag gedaan. Het was erg leerzaam, leuk en een groot succes!


-Tekst gaat door onder de afbeelding-


Wat heb je van deze opdracht opgestoken? 

Ik heb meegekregen hoe kleine dingen, zoals een goed ingestelde televisie, heel erg belangrijk kunnen zijn voor mensen in een verpleegtehuis. Zonder televisie raken veel bewoners hun belangrijkste dagbesteding kwijt. Met een kleine handeling en een kort gesprekje zag je de bewoners glunderen wanneer hun televisie het weer deed. Dat geeft enorm veel voldoening!


Heb je al zicht op een nieuwe opdracht?

Ik ben onlangs opgeklommen naar junior business developer binnen MediMaat. Ik hoop dus dat ik snel zelf voor waardevolle projecten voor zowel de MediMaat als een klant kan zorgen. Een spannende maar enorm leuke en uitdagende stap binnen mijn opleiding tot arts!


Bent u benieuwd wat MediMaat voor uw organisatie kan doen? Stuur een email naar info@medimaat.nl of bel naar 020-2440979.Sommige bewoners hebben een speciale behandeling nodig. Denk bijvoorbeeld aan mensen met een besmettelijke aandoening!

71 keer bekeken
  • LinkedIn - grijze cirkel
  • Facebook - grijze cirkel
  • Instagram - grijze cirkel

MediMaat BV

Science Park 608 - kantoor K07

1098 XH Amsterdam

020-2440979

info@medimaat.nl