En toen, Corona. Joukes Stage Avontuur Episode II

En toen, Corona.

Joukes Stage Avontuur Episode II


Dinsdag 3 Maart - Toen alles nog normaal was

Eerste stagedag, met z’n allen op kantoor bij Startup Village. Deze week is ook Claudia's eerste week. Zij gaat het team gaat versterken als Project Manager.

MediMaat is aan het opschalen en er zijn veel projecten gepland. Bij de eerste meeting de doelen gezet en iedereen is enthousiast in deze nieuwe periode te starten. Nu op kantoor met z’n vieren in plaats van met twee. Roy en Padmini moeten even wennen aan de indringers maar ze vinden de extra gezelligheid toch wel leuk. (Vooral na de eerste vrijmibo)


Maandag 9 Maart - Toen we gas gaven

Vanuit mijn ‘Science Business Innovation onderzoek’ moet ik kijken naar hoe een startup kan overgaan van een innovatiefase naar de volgende. Nadat ik mijn nieuwe collega's al had leren kennen in de eerste week moet ik nu uitvinden hoe MediMaat kan opschalen en hoe implementatieprojecten in elkaar zitten. Roy nam mij mee in zijn salesplan en ik mag ook meteen aan de slag; nieuwe partners voor MediMaat vinden.


Donderdag 12 Maart - Toen ik mijn eerste vis aan de lijn had

Nieuwe partners vinden voor een bedrijf dat je zelf pas net kent blijkt helemaal niet zo makkelijk te zijn. Maar na enkele gesprekken begin ik meer en meer te snappen wat de behoeftes zijn van eHealth ontwikkelaars en wat MediMaat nou juist aan hen kan bieden.

Toen gebeurde het, ik belde een eHealth aanbieder en zij zijn op zoek naar ondersteuning bij distributie en installatie van hun producten. De directeur van het bedrijf mailde mij dezelfde dag en ik had een afspraak voor volgende week samen met Philip.


Maandag 16 Maart - ..en toen corona.

Rutte spreekt het land toe via de televisie, radio en livestreams. Hij legt uit dat het coronavirus in Nederland om zich grijpt en dat iedereen opgeroepen is zoveel mogelijk thuis te blijven en hygiënemaatregelen moet toepassen. Corona was al enige tijd in het nieuws geweest maar nu werd het reëel. Dit heeft een reuze impact op de zorg. Ook op geplande eHealth implementatie projecten. Ook MediMaat gaat nu vanuit thuis werken. Onze afspraak met de eHealth leverancier wordt omgezet naar een online/videobel afspraak.


Vrijdag 20 Maart - Toen we het nieuwe normaal leerden kennen

Het was een week vol commotie, onzekerheid en video-meetings. Niemand weet wat het nieuwe coronavirus en de covid-19 ziekte zou gaan betekenen voor ons, de Nederlandse samenleving en de wereld. Iedereen wil iets doen om de situatie te verbeteren. Mensen gaan wc-papier hamsteren, extra IC-capaciteit wordt vrijgemaakt en niet essentiële behandelingen, maar ook implementatie projecten, worden uitgesteld. Ook MediMaat wil haar steentje bijdragen en wij zetten de ‘Corona Task Force’ op. Onze MediMaten helpen bij allerlei klussen in de zorg om de extra druk op te vangen.

Een week later heb ik mijn Vis aan de lijn. MediMaat wordt gevraagd speciale corona thuiszorg pakketten voor ouderen, een risicogroep, langs te brengen en te installeren in Zoetermeer…

meer de volgende keer...
17 keer bekeken
  • LinkedIn - grijze cirkel
  • Facebook - grijze cirkel
  • Instagram - grijze cirkel

MediMaat BV

Science Park 608 - kantoor K07

1098 XH Amsterdam

020-2440979

info@medimaat.nl