Hoe kom je aan een onderzoeksstage bij MediMaat?

Jouke’s Stage Blog Episode I Deze zomer ga ik mijn bachelor in ‘Science Business Innovation’ afronden. Voor de bachelorscriptie moet je natuurlijk iets bijdragen aan de wetenschap en onderzoeken hoe het met de innovatie gaat in het bedrijfsleven.

Vrijdag 14 februari – 15 dagen tot start stage. Ik sta al klaar om vanaf maart tot eind juni aan de slag te gaan maar op het laatste moment kreeg ik een afzegging van mijn stagebedrijf, iets met ‘managementomstandigheden’ – ‘komt helaas net toch niet uit’, ‘Sorry’. Stond ik dan. Nu nog op korte termijn een nieuw bedrijf vinden… Of toch pas in september stage gaan lopen?

Dinsdag 18 februari - 13 dagen tot start stage Het hele weekend mailtjes sturen had niet veel opgeleverd. Langzaam begin ik mijn lot te accepteren. Met een half jaar vrij kan ik ook wel iets beginnen. Reizen. Of even gaan werken.

Stond ik dan. Buiten met Roemer, een maat van mijn studie, een beetje aan het bijpraten. Roemer gaat ook pas in september stagelopen. Ik vertel mijn verhaal. ‘Wacht s even!’ ‘Mijn broer zoekt misschien wel nog iemand. MediMaat, die met de hartmeters toen, weet je nog?’ ‘Innovatieve start-up met zorg en technologie, past perfect bij onze studie’. ‘Ik bel hem wel even’.

Soms komt je stageplek naar je toe, als je stopt met zoeken. (Aristoteles et al.)

Woensdag 19 februari – 12 dagen tot start stage Roemer had Philip gebeld. Ik ga dus Philip bellen, Philip belt Roy, Philip appt mij, ik bel Roy. Een dag later heb ik een afspraak met Roy en Padmini op kantoor. Snel schakelen kunnen ze wel bij MediMaat.

Donderdag 18 februari – 11 dagen tot start stage Spoedvergadering op locatie MediMaat, Science Park Amsterdam. Padmini en Roy leggen mij alles over MediMaat uit. Er is blijkbaar al veel gebeurd sinds de hartmeters van KPN toen. MediMaat is aan het opschalen en kan wel wat extra handjes op kantoor gebruiken, met sales en recruitment. Ik ben enthousiast. Het eerst moet ik wel een nieuw stageverzoek goed laten keuren door de VU. We maken samen een plan. Ik moet snel onderzoeksvragen opzetten. Zij gaan uitzoeken of ze mij in kunnen zetten als stagiair. De klik was er wel en het bedrijf past inderdaad perfect bij wat ik doe in mijn studie. Maar kunnen ze mij wel aannemen op zo korte termijn? Ze hebben me wel voor de borrel uitgenodigd morgenavond… Vrijdag 19 februari – 10 dagen tot start stage In de ochtend had ik nog één van mijn laatste tentamens. ’s Middags mijn stage voorstel schrijven. 18.00 uur deadline. 19.00 uur MediMaat borrel bij Tapmarin in de Pijp. Ik lever mijn stage voorstel in (net op tijd natuurlijk) en Roy belt me. ‘Hey Jouke, kom je naar de borrel vanavond? We hebben het even besproken met iedereen en als jij je stageopzet rond krijgt mag je 2 maart bij ons beginnen.’ Top!


Stond ik dan. Op de MediMaat nieuwjaarsborrel. Omringt met allemaal MediMaten en glazen vol met gouden drank. Snel schakelen kunnen ze zeker bij MediMaat. Een goud feest neerzetten ook. Wordt vervolgd…32 keer bekeken
  • LinkedIn - grijze cirkel
  • Facebook - grijze cirkel
  • Instagram - grijze cirkel

MediMaat BV

Science Park 608 - kantoor K07

1098 XH Amsterdam

020-2440979

info@medimaat.nl