MediMaat in corona-crisistijd. Business is booming?


Vrijdag de 13e liep ik met dubbele gevoelens het ziekenhuis uit. De laatste poli was gedraaid en alle coassistenten werden naar huis gestuurd in verband met corona.


Toevallig begon, los van corona, net een drukke periode voor mij: ik had vakantie. Dit betekent dat ik naast wat bijslapen flink in de weer ben met MediMaat en HappyMedStudent.


Wat betekent corona voor MediMaat

Terwijl al mijn vrienden met een horecabedrijf thuis zaten in afwachting van de plannen van het kabinet en of deze hun zaak zou redden, was ik dat weekend hard aan het werk. Een aantal belangrijke projecten voor MediMaat werden uitgesteld, wat uiteraard een gat in onze omzet betekent. Maar misschien kunnen onze studenten, die nu toch thuis zitten, helpen in de strijd tegen corona en zo het land en ons bedrijf helpen overeind te houden?


De MediMaat taskforce

Onze Corona Taskforce werd in het leven geroepen. Van alle studenten in ons netwerk werd

gevraagd of ze wilden helpen en hoe ze dat het liefste doen: op afstand of aan het bed. Het aantal aangemelde studenten groeide met de dag en dit gaf goede hoop dat we inderdaad ons steentje konden bijdragen.


Zorg op afstand is nu booming

Wat wij normaal doen: implementatie en uitvoering van zorgtechnologie door studenten. Zeker wanneer een innovatief systeem snel moet opschalen, komen wij kijken. Nu is zorgtechnologie en daaronder ehealth de laatste twee weken enorm in trek, want: het biedt de mogelijkheid om zorg te leveren zonder besmettingsgevaar voor de patiënt. Hier zijn wij nou net in gespecialiseerd. Zo kwamen de eerste aanvragen voor projecten binnen. Nog niet alles is rond maar we zijn met verschillende partijen plannen aan het maken om technologie in te zetten om tijdens deze corona uitbraak toch zorg te kunnen blijven geven. Het is waanzinnig om te zien hoe groot de innovatiekracht is in tijden van nood.


HappyMedStudent heeft studenten die werken aan het bed, zowel intra- als extramuraal

Die zijn nu hard nodig zou je zeggen toch?

We zijn met verschillende zorginstellingen bezig om zorg te garanderen voor alle patiënten in Nederland. We hebben trainingsmogelijkheden geregeld zodat we nog meer studenten kunnen opleiden en zo goed voorbereid aan de slag gaan. De eerste studenten zijn al aan het werk, maar op dit moment is de druk nog niet zo hoog dat we iedereen hebben moeten inzetten.


Goede tijden voor MediMaat?

Nee, dat is niet zo. Naast dat deze corona crisis iedereen raakt, is het ook voor MediMaat als klein bedrijf niet alleen maar makkelijk. Zoals gezegd, een hoop projecten gaan niet door en het is nog niet gezegd dat we die gaten opvangen met nieuwe projecten. Daarnaast is er nog een uitdaging: door de grote zorgen om corona en het grote aantal mensen dat thuis zit, bieden mensen zich massaal als vrijwilliger aan. Een goed initiatief natuurlijk, maar voor een deel van de zorg ontwricht het de economie alleen maar meer. We moeten proberen om de bedrijven die wel werk hebben ook hun werk te laten blijven doen, dat is goed voor deze economie in nood. Gelukkig zijn er genoeg partijen die zien dat onze expertise meer is dan alleen maar even komen helpen en dat een langdurige oplossing en samenwerking meer waard is dan even een weekje helpen. Voor die partijen: dank voor het vertrouwen!


Kleine (naja eigenlijk grote) shoutout naar het team

Padmini, Claudia, Roy en Jouke; het is waanzinnig hoe jullie omgaan met deze situatie. Jullie krijgen het voor elkaar om binnen no time alle activiteiten van MediMaat vanuit huis op te starten. De energie waarmee jullie dit doen is ongekend. Daarnaast blijft er ruimte voor leuke gesprekken en spelletjes in Houseparty. Laten we dit vasthouden.

100 keer bekeken
  • LinkedIn - grijze cirkel
  • Facebook - grijze cirkel
  • Instagram - grijze cirkel

MediMaat BV

Science Park 608 - kantoor K07

1098 XH Amsterdam

020-2440979

info@medimaat.nl