MediMaat op de Zorg&ICT beurs


MediMaat is afgelopen dinsdag naar de ZorgTotaal en Zorg&ICT beurs geweest in de Jaarbeurs Utrecht. ZorgTotaal focust zich op de tastbare ontwikkelingen, zoals nieuwe bedden, medische badkuipen en andere hulpmiddelen. Niet alleen worden de innovaties in dit gebied tentoongesteld, het geeft een totaalbeeld van de laatste ontwikkelingen in verschillende medische vakgebieden. De Zorg&ICT beurs richt zich op de digitale innovaties binnen de zorg. Denk hierbij aan oplossingen die het mogelijk maken om langer thuis te wonen, vernieuwende EPD’s (Elektronisch Patiënten Dossier) en zorgrobots.

Naast de vele stands en demonstraties waren er de hele dag meerdere sprekers uit de branche met interessante verhalen of vraagstukken uit de praktijk. Laurent de Vries, Voorzitter Raad van Bestuur bij Viattence, vertelde bij onze eerste presentatie waarom eHealth onderdeel moet zijn van de Zorgvisie en het primaire zorgproces. Het werd een inspirerend en persoonlijk verhaal over hoe de ideale ouderenzorg eruit ziet. Niet direct gerelateerd aan eHealth, maar de ouderenzorg zou zich volgens Laurent meer moeten richten op het geluk, in tegenstelling tot de dood zoveel mogelijk uitstellen door talloze oncomfortabele maatregelen. Zo gaf Laurent het voorbeeld dat een diëtist wordt ingeschakeld voor een cliënt die nog maar 8 maanden te leven heeft. De cliënt wordt op een streng dieet gezet; voedzaam, maar niet het allerlekkerst. Waarom laat je deze persoon in de laatste maanden niet zelf kiezen wat hij/zij wenst? Om zo de laatste periode in geluk door te brengen. Dit is slechts een van de vele voorbeelden die geschetst werden.

De volgende spreker was Frederieke Jacobs, oprichtster van SmartHealth. Deze presentatie zette uiteen welke sport- en fitness wearables (draagbare technologie) steeds meer gezondheidsfuncties krijgen. Globaal werden alle ontwikkelingen van wearable marktleiders Apple, Xiaomi, Samsung, Garmin en FitBit samengevat. Daarnaast passeerden ook kleinere bedrijven en opvallende, innovatieve wearables de revue.

Na de lunch, welke opvallend non-innovatief is bij de Jaarbeurs (kantine menu bestond uit kroket, saucijzenbroodjes en friet) hebben we veel interessante en fijne gesprekken gehad met o.a. Asterisque, PinkRoccade, KPN, Formex Medical en Ultimo. En na een lange en succesvolle dag op de beurs hebben we onszelf getrakteerd op een heerlijke nekmassage bij de stand van Donnerberg. - door Jelle de Jongh


48 keer bekeken
  • LinkedIn - grijze cirkel
  • Facebook - grijze cirkel
  • Instagram - grijze cirkel

MediMaat BV

Science Park 608 - kantoor K07

1098 XH Amsterdam

020-2440979

info@medimaat.nl