fbpx

Wist jij al wat je wilde worden toen je 18 jaar oud was..?

Philip Croon van MediMaat

Philip Croon van MediMaat sprak op het congres om geneeskunde studenten en andere bezoekers mee te nemen in zijn verhaal.

Geneeskunde studenten kiezen er op jonge leeftijd voor om arts te worden.

Maar blijven ze altijd achter die keuze staan?

In het LUMC werd onlangs een congres georganiseerd over alternatieve carrière keuzes voor geneeskunde studenten. En uit heel Nederland kwamen studenten afgereisd.

Philip Croon sprak op het evenement om mensen mee te nemen in zijn verhaal: “Blijkbaar speelt dit bij studenten, bij mij wel in ieder geval, hier heb ik ook al eens over mogen vertellen in een TEDx talk. Vorige week opende ik het carrière evenement van M.F.L.S. (studievereniging geneeskunde Leiden) met een praatje over hoe ik mijn motivatie verloor en hoe ik sterker terug kwam. Dit was de aanleiding om met MediMaat te starten.

Daarna heb ik de geneeskunde studenten handvatten gegeven over hoe ze zelf aan de slag kunnen gaan. Studenten komen vaak verwonderd naar me toe, ze hebben nooit over ondernemen nagedacht, laat staan tijdens de studie! Volgende week mag ik nog een keer een verhaal houden bij de M.F.L.S.

Hopelijk is Veerle Smit daarna weer terug zodat we ons verhaal weer samen kunnen vertellen (een van de lessen in mijn verhaal is: zoek een maatje!)

Wat wilde jij worden toen je 18 was….?”

Zet MediMaat in voor een project!

Wilt u Medimaat inzetten voor de implementatie van zorgtechnologie of heeft u een ander project waarbij u ons team en onze studenten in wilt zetten? Bel of mail ons dan! Ook als u wilt oriënteren staan we u graag te woord en denken we met u mee.

Sluiten

link delen

Link kopiëren naar klembord